• Home
  • Blog
  • Клиентът може също да опита подходите, маркирани с жълта точка, ако е необходимо.

Клиентът може също да опита подходите, маркирани с жълта точка, ако е необходимо.

Клиентът може също да опита подходите, маркирани с жълта точка, ако е необходимо.

Съкратените гръдни и/или раменни мускули потенциално се комбинират със скъсени, свръхактивни горни трапецовидни мускули, за да https://preglednaprodukta.top/vitahair-max/ инхибират действието на долния и средния трапец и ромбоидите. Това възпрепятства правилното движение на лопатката при гребане и ограничава действието на мускулите на гърба. Проблемът е илюстриран в това видео.

Поправката за неактивни мускули на горната част на гърба

ОМЕКТИ

1. Гърди (нишка и топка)
2. Горен трапец (Body Back Buddy)

 

УДЪЛЖИ

Окачване Тренажор за разтягане на раменете

Изпълнете 10 повторения с кратко задържане в отворена позиция на раменете.

УКРЕПЕТЕ

Спускане на лопатката

Направете 20 потапяния. 

Завъртете

Последователността за омекотяване, удължаване, укрепване предоставя възможност за бързо подобряване на здравето и хидратацията на тъканта и оптимизиране на контрола на нервната система и стимулиране на правилните мускули да се задействат в точното време. Където и да видите проблем с мобилността, помислете как можете да използвате различни упражнения в тази последователност, за да подобрите функцията на клиента.

Функционалното обучение може да помогне на всички възрастни да подобрят ефективността на движението. Научете как можете да обучите функционално клиентите си с програмата за специалисти по функционално обучение на ACE.

Графиците на хората вече са навсякъде. Много хора работят нетрадиционни часове и в резултат на това вероятно имате клиенти, чийто работен график се състои от работа на смени – или на „люлка“ смяна (обикновено от 15 до 23 часа), или на нощна смяна (обикновено от 23 до 7 часа сутринта следващият ден).

Кое е най-доброто време от деня за тренировка за клиент, който работи на смени? За да направите правилното решение, вие и вашият клиент трябва да отговорите на два критични въпроса:

Какъв е хронотипът на вашия клиент?Как времето за упражнения влияе на съня на вашия клиент?

Какъв е вашият хронотип?

Насърчаването на всеки да разбере дали е ранен, нормален или късен хронотип е чудесно място да започнете да отговаряте на въпроса „най-доброто време за тренировка“ за работниците на смени.

Ранните хронотипи („ранобудни“) обикновено са най-удобни да се събуждат един до три часа преди изгрев и изпитват трудности при опитите да останат до късно.Нормалните хронотипи обикновено предпочитат да се събуждат в рамките на нула до два часа след изгрев слънце.Късните хронотипи („късноизгряващи“) са това, което наричаме „нощни сови“ и предпочитат да стоят по-късно и да се събуждат няколко часа след изгрев слънце.

За късен хронотип обикновено е най-лесно да се работи на смени; значително по-трудно е за ранните хронотипи и може драстично да увеличи риска от негативни здравни ефекти, особено при работа в нощна смяна.

Понякога ранната птица дори не харесва червеи

Често срещана, но ужасна грешка, която допускаме в обществото, е опитът да принудим всички да отговарят на калъпа на „ранния хронотип“. Ние също така неточно и погрешно стереотипизираме ранобудните като хора, които стават, а къснобудните като мързеливи или неамбициозни. Оптимално всеки би бил най-добре обслужен, като зададе график за сън и събуждане, който съответства на неговия или нейния хронотип. По този начин трябва колективно да спрем да казваме на хората да приемат график за сън и събуждане, който противоречи на индивидуалните им предпочитания на тялото. Много хора обаче са принудени да приемат график, който се управлява от външни фактори, така че трябва да разгледаме следващия фактор – времето за упражнения – за да помогнем да разберем най-доброто време за упражнения, дори за тези, които не могат да спазват графика за сън, който съвпада с техния хронотип.

Как упражненията влияят на съня ВИ?

Ето още една често срещана, универсална дезинформация: Най-добре е да избягвате упражненията през нощта или вечерта, тъй като това може да ви държи будни. Това е вярно само ако е вярно за вас. Ако сте научили от опит, че упражненията ви раздвижват вечер и правите стимулираща форма на упражнения като клас по танци или високоинтензивна интервална тренировка, тогава може да е най-добре да спортувате по-рано през деня. Ако вместо това упражненията ви помагат да издухате парата и да се успокоите след това, тогава е напълно добре и дори препоръчително да спортувате вечер.

Насърчавайте клиентите си да слушат мъдростта на собствените си тела.

Но какво всъщност препоръчвате на клиентите?

Ясно е, че това не е проста и ясна тема, но ето как можете да помогнете на клиентите си да определят най-добрия подход. Първо, трябва да знаете дали някой работи на люлееща смяна или нощна смяна. След това трябва да разберете дали упражненията ги стимулират („Ex-Up“ в таблицата по-долу) или ги успокоява („Ex-Down“). И накрая, трябва да определите дали желанието е да тренирате преди или след работа.

ключ:

x Не се препоръчва

? Съмнително – експериментирайте, за да видите дали това работи за индивида

* Препоръчително

Започвайки със смяната, отделните работи, погледнете надолу в колоната за подходящия хронотип и опитайте областите, маркирани със зелена точка. Клиентът може също да опита подходите, маркирани с жълта точка, ако е необходимо. Означените с червена точка едва ли ще бъдат успешен подход, но винаги има хора, които не отговарят на формата. Опитайте това като последна мярка, ако нищо друго не работи.

Swing Shift

Ранен хронотип

Нормален хронотип

Късен хронотип

СЛЕД Тренировка

Ex-Up

х

х

х

Ex-Down

х

?

*

ПРЕДИ Тренировка

Ex-Up

*

*

*

Ex-Down

?

*

*

Нощна смяна

Ранен хронотип

Нормален хронотип

Късен хронотип

СЛЕД Тренировка

Ex-Up

?

?

?

Ex-Down

*

*

*

ПРЕДИ Тренировка

Ex-Up

*

*

*

Ex-Down

х

*

*

Завършване

Подходите, подходящи за всички, ще сбъркат по-често, отколкото правилно. Използването на това ниво на замисленост и изтънченост показва, че ви е грижа и че сте готови да гледате всичките 24 часа от деня на клиента, за да гарантирате успеха му със здраве и благополучие.

Предоставете индивидуализираните програми, от които хората се нуждаят, за да възприемат дългосрочно, здравословно поведение със сертификата за личен треньор на ACE.

След 20 години като професионалист по здравеопазване и упражнения, поглеждам назад към ранните си години и понякога се чудя как успях. В опит да ви помогна да стигнете до по-удобно място в кариерата си по-бързо, ето четири неща, които бих искал да знам в началото на моята фитнес кариера.

1. Не става въпрос за оборудването (дори и да изглежда, че е така). Много фитнес зали и студия се хвалят с страхотното оборудване, което предлагат, и много хора се оплакват, че не могат да влязат във форма, защото нямат оборудване в У дома. Реалността е, че колкото и да е голямо разнообразието от фитнес оборудване, нито едно от тях не е необходимо за здравословен живот. Това, от което всеки се нуждае, е осъзнаване и постоянна връзка с техните емоционални мотиватори. Това е основната причина, поради която фитнесът има значение, или както аз го наричам, „емоционалната значимост на упражненията“. Без да знаем какво наистина мотивира някого да търси здраве, неизбежните препятствия в живота лесно ще го извадят от релси.

2. Продажбата не е толкова голяма работа. Една от най-трудните части в това да бъдеш треньор новобранец е да се почувстваш удобно да продаваш себе си. Рик Ричи, собственик на студио ReCover в Ню Йорк, смята, че цените на фитнес залата му са твърде високи за услуги за персонално обучение. В резултат на това винаги му беше неудобно да иска продажбата. Днес, ако можеше да говори с по-младото си аз, той би казал: „Можете ли да контролирате цената на обучението? Не. Спрете да поставяте дискомфорта си върху другите и просто дайте цената и им позволете сами да решат дали тя е твърде висока. Всичко, което можем да направим, е да предложим най-доброто обслужване и да увеличим стойността си.”

Това, което ми помогна да преодолея идеята да продавам услугите си, беше да забележа колко са готови хората да платят премия за нещо, след като го искат достатъчно силно. Ключът за мен беше да премина от вътрешно чувство на извинителна молба за организиране на обучителни сесии към развиване на по-голяма възприемана стойност, преди дори да поискам продажбата. Тази проста промяна доведе повечето бъдещи клиенти до точката „Къде да се регистрирам?“ Вълнуването им за пътуването направи разликата. Вместо да се съсредоточавам върху „какво“ би направило обучението за тях, бих разбрал „защо“ това има значение за тях и след това ще говоря за това при обсъждане на стойността на обучението.

3. Теория за социалната зараза Когато водим промяна, ние трябва да проучим социалните, семейните и професионалните мрежи, с които взаимодействат нашите клиенти. През 2007 г. изследователите установиха, че хората са с до 57% по-склонни да затлъстяват, ако приятел или член на семейството също е затлъстял през определен период от време. Това е малко като натиск от връстници, но по-коварно, тъй като влиянието е по-скоро пасивно, отколкото активно. И колкото по-близо е връзката ни с даден индивид, толкова по-силно е влиянието на неговото или нейното поведение върху нашето. В началото на кариерата си не проучвах мрежата за поддръжка у дома, офисната среда (например наличието на нездравословни храни) и какви видове дейности клиентите споделят с приятелите си (например туризъм срещу пиене). Всичко това са изключително влиятелни фактори в промяната на поведението и ние трябва да ги проучим с клиенти, за да им помогнем да предприемат стъпки за преодоляване на предизвикателни обстоятелства.

4. Фитнесът не е само за тренировка или инструктор. Без маркетингов план, място за правене на бизнес и някой, който поддържа мястото чисто, не можем да имаме фитнес успех. Като специалист по здравеопазване и упражнения вие сте фокусна точка по време на клас или тренировъчна сесия, но всички други аспекти на опита, който клиентите имат в бизнеса, също са важни. Както казва Стив Файнбърг, създателят на Speedball Fitness, „Иска ми се да бях разбрал политиката зад фитнес индустрията по-рано. Това би направило много неща много по-лесни в напредването ми като фитнес професионалист. Има образовани лични треньори и учени по упражнения, а след това има базирани на таланти изпълнители и командири на класове.” С други думи, необходимо е повече от висококвалифициран специалист по здравеопазване и упражнения, за да осигурите изключително и ефективно изживяване за клиента, така че се уверете, че се обграждате с най-добрия екип, който можете да намерите.

Никога не е късно да се научите и да разширите предложенията си за клиенти! Вижте други ACE сертификати или ACE програми за специалисти, като например програмата за специалисти по коригиращи упражнения.

„Флекс! Гъвкайте! Гъвкайте!” децата викаха отново и отново. Те слязоха от автобуса, всички развълнувани, защото Розана беше там, за да вземе внучето си от автобусната спирка. Всички деца искаха да видят Розана да свива мускулите на ръцете си. Розана е 67-годишна динамовица. Ясно е, че тя е била тема на разговор сред децата.

Преди малко по-малко от десетилетие Розана започна активно да се стреми към здравето и уелнес. Тя не е имала навик за цял живот или вече установен модел на фитнес, така че не е някаква странна личност, която е имал фитнеса като основен приоритет през целия си живот. Тя е развълнувана от това как усилията й за тенис и упражнения я карат да се чувства и задоволителното преживяване да вижда как се подобрява ден след ден, седмица след седмица.

И ето до какво се свежда животът: поредица от малки възможности да правите избор всеки ден, който или ви приближава до здравето, или се отдалечава от него.

Можете да процъфтявате или просто да оцелеете. Просто се справяш или се подобряваш? Надявам се, че ще се възползвате максимално от дните си, вместо просто да ги преживеете.

Тези малки, ежедневни избори ще ви засегнат на всички възрасти и етапи от живота, но колкото по-възрастни сте, последствията от изборите, които сте направили, се увеличават.

Не толкова голям, колкото изглежда

Фитнесът може да изглежда дълъг, сложен, досаден и за някои изглежда невъзможен за постигане. Фитнесът – и липсата му – е резултат от множество малки ежедневни избори, направени с течение на времето. Всеки избор е шанс да се приближите една крачка по-близо до процъфтяването. Фитнесът е идеалът, така че много хора се фокусират върху здравето, което е по-скоро форма на общо здраве и може да изглежда по-лесно за постигане. Но здравето е смешно нещо – когато сме млади и здрави, нито го забелязваме, нито мислим много за него.  

Здравето обаче носи свобода, която малко хора осъзнават, докато вече не я имат. Някъде прочетох цитат, който гласи нещо подобно: „Здравият човек има 1000 мечти. Нездравият човек има такава.” В това има много мъдрост. Ако сте здрави, имате безброй неща, които правите и планирате да направите. Когато говорите с нездрав човек, най-често чувате само за това какво не е наред със здравето му.

Липсата на жизненост има стеснителен ефект върху вашата перспектива. Това кара живота да изглежда по-малко обнадеждаващ и по-малко пълен с възможности да изживеем нещата, които ценим.

Забавяне на часовника за стареене

Представете си, че сте пещерен човек или пещерняшка в племе от 20 души. Ресурсите понякога са оскъдни и оцеляването е най-висок приоритет. Поради това е важно повече ресурси да отиват за деца и възрастни в репродуктивна възраст. С течение на времето този сценарий е вграден в нашата ДНК на дълбоко ниво. В телата ни има тригери, които започват процеса на затихване към края на живота. Можете обаче да заблудите тази система малко.

Ако останете физически активни, вие все още допринасяте за ресурсите на племето (чрез изграждане на подслон, лов, събиране и т.н.). Тялото ви не знае, че живеете в модерни времена. Ако се движите много и по достатъчно предизвикателни начини, вие все още правите своята роля, за да допринесете, така че тялото ви да се поддържа по-ефективно и по-дълго.

Как отслабваме с възрастта

Слабостта със стареенето идва от влошаване на миелина около мускула и по-малък брой двигателни нерви, но енергичните упражнения противодействат на този процес. Миелинът е като изолация около електрически проводници, а вашите двигателни нерви са тези електрически проводници. Сигналите, изпращани по тези проводници, са как мозъкът ви кара мускулите ви да се движат и прилагат точното количество сила, за да направите каквото поискате.

За самия мозък реактивната, координирана физическа активност прави много повече за насърчаване на здравето на мозъка, отколкото „традиционните“ упражнения, които са контролирани, дискретни движения като въртене на педали на стационарен велосипед. Всички упражнения подобряват здравето на мозъка, но правилният тип упражнения предпазва мозъка от бъдещи увреждания и подобрява функцията му сега. Бягането на открито, хващането на топка, интерактивните тренировки, базирани на партньори, спортуването – дори и в спокойно темпо – са по-реактивни и непредсказуеми, което подобрява мозъчните ползи от физическата активност.

Окото на тигъра… или Алейната котка

Ето най-добрата част: Можете да преминете към процъфтяване, а не просто да оцелявате днес – точно сега. Вашето тяло и мозък се променят в зависимост от това, което правите, големи и малки, от момент до момент и това води до значителна промяна във времето.

Насочете „окото на тигъра“ към вашия здравен избор и ще процъфтявате. Използвайте „окото на котката от алеята“ и просто ще се справите и ще оцелеете. Поддържайте своето „око на тигъра“ живо, като всеки ден правите малки избори, свързани с храненето и физическата ви активност, които ви подтикват по-близо до здравето и фитнеса. Може просто да се окажете с група ученици, които скандират „Flex! Гъвкайте! Гъвкайте!” за вас, когато сте на 67 години.

Станете по-добре или просто се справете. Да оцелееш или да процъфтяваш. Следващата възможност за избор идва скоро.

Понякога може да е трудно да знаете откъде да започнете. Какво правите, когато започвате работа с нов клиент, който може да има лош гръб, лошо коляно, лошо рамо и може би дори лошо отношение? Реалността на личното обучение с реален човек в реалния свят понякога се сблъсква с концепциите, на които се научаваме, за да се сертифицираме и да разбираме движението.