• Home
  • Blog
  • Az oltásban részesülők közül legalább hét meghalt

Az oltásban részesülők közül legalább hét meghalt

Az oltásban részesülők közül legalább hét meghalt

Több mint 20 ország fékezte meg az AstraZeneca vakcinát. A Science on folyóirat szerint legalább 13 személy (mind 20 és 50 év közötti és korábban egészséges volt, legalább öt országban) szenvedett széles körben elterjedt vérrögöktől, alacsony vérlemezkeszámtól és belső vérzéstől az AstraZeneca COVID-19 vakcina beadása után. Kedd. Az oltásban részesülők közül legalább hét meghalt. Az oltással kapcsolatos aggodalmak miatt mára több mint 20 európai ország átmenetileg abbahagyta a készítmény használatát.

Az európai és az Egyesült Királyság egészségügyi hatóságai biztonságosnak találták a vakcinát. Az Európai Gyógyszerügynökség csütörtökön közölte, hogy bár az AstraZeneca vakcina biztonságos és hatékony, nem zárhatja ki a kapcsolatot a vakcina és a ritka vérrögképződés között – írja a Washington Post.

A BBC szerint az Egyesült Királyság gyógyszerfelügyeleti hatósága csütörtökön azt is közölte, hogy nem talált bizonyítékot arra, hogy az AstraZeneca vakcina vérrögképződést okozna, miután „alapos és gondos felülvizsgálatot” végeztek.

A Reuters szerint csütörtökön az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai igazgatója, Hans Kluge sürgette az országokat, hogy továbbra is használják az AstraZeneca vakcinát az életek megmentése érdekében, mert az előnyök jóval meghaladják a kockázatokat. A WHO közölte, hogy tanácsadó testülete megvizsgálja azokat az egészségügyi incidenseket, amelyek összefüggésbe hozhatók az oltással, de eddig nem találtak bizonyítékot arra, hogy az oltás okozta volna.

Az Európai Gyógyszerügynökség, az Egyesült Királyság és a WHO is engedélyezte a oltást a COVID-19 megelőzésére.

Kanada ezen a héten közölte, hogy továbbra is használni fogja az oltóanyagot, mivel az ottani egészségügyi szakértők azt mondták, hogy az országban minden COVID-19 vakcina biztonságos, beleértve az AstraZeneca által gyártottakat is.

Az Egyesült Államok több tízmillió AstraZeneca adagot halmozott fel. A The Hill szerdai értesülései szerint a szövetségi kormány több tízmillió AstraZeneca vakcina adagot raktározott, amelyeket Trump-kormányzat idején rendelt. Peter Marks, az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságának (FDA) vakcinaközpontjának igazgatója a héten azt mondta a Ház testületének, hogy nem hiszi el, hogy az oltások lejártának veszélye fenyeget. Az FDA kiterjedtebb kísérleti adatokra várt, mielőtt engedélyezte volna a használatát az Egyesült Államokban.

Az Egyesült Államokban a halálozások száma 22 százalékkal csökkent az oltások számának növekedésével. A Reuters elemzése szerint a COVID-19-vel összefüggő halálozások száma a múlt héten 22 százalékkal csökkent az előző héthez képest, és a védőoltások száma rekordra, napi 2,4 millió oltásra gyorsult fel. Az Egyesült Államokban a 18 év feletti felnőttek több mint 15 százaléka ma már teljesen beoltott.

A járvány Amerika felén felgyorsul. Bár az Egyesült Államokban és Mexikóban az új fertőzések visszaeséséről számoltak be, a Pánamerikai Egészségügyi Szervezet (PAHO) szerdán azt közölte, hogy az amerikai kontinens országainak felében ismét felszaporodnak az új koronavírusos esetek – írja a Reuters. A PAHO felszólította Brazíliát, hogy védje meg népét a rekord fertőzésekkel és halálesetekkel szemben, és kiemelte Kanadát, ahol az esetek felgyorsulnak, különösen a 20 és 39 év közötti fiatal felnőttek körében.

A CDC bejelentette 2 dollárt. 25 milliárd a COVID-19 egészségügyi különbségek kezelésére. A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) szerdán bejelentette 2 dollár befektetési tervét. 25 milliárdot két év alatt a COVID-hoz kapcsolódó egészségügyi egyenlőtlenségek kezelésére és a magas kockázatnak kitett és alullátott népesség körében, beleértve a faji és etnikai kisebbségi csoportokat, valamint a vidéki területeken élőket is. Ez a finanszírozás a CDC eddigi legnagyobb befektetése a COVID-hoz kapcsolódó egészségügyi egyenlőtlenségek által érintett közösségek támogatására.

Az Európai Unió tervet mutatott be a "vakcina útlevél. " Amint azt a BBC beszámolta, az Európai Unió (EU) szerdán nyilvánosságra hozta egy közös oltási útlevél – egy digitális tanúsítvány – létrehozásának tervét, amely lehetővé tenné a COVID-19 elleni védőoltásban részesült, a vírusból negatív vagy a közelmúltban felépült uniós lakosokat. az EU-n belüli utazáshoz. Didier Reynders, az európai igazságügyi biztos elmondta, hogy a cél az, hogy a digitális tanúsítványt még a nyári utazási szezon előtt üzembe helyezzék.

Egy változat miatt három államban leállították a COVID-19 ellenanyag terjesztését. Az Endpoints News szerdán arról számolt be, hogy a szövetségi kormány már nem forgalmazza az Eli Lilly-féle bamlanivimabot Kaliforniában, Arizonában és Nevadában egy olyan vírusváltozat elterjedése miatt, amely nem fogékony a monoklonális ellenanyagra. A Fierce Pharma szerint a Lilly azt állítja, messze azt mutatja, hogy a bamlanivimab és az etesevimab kombinációja a kaliforniai változat ellen hat. A Lilly szóvivője elmondta, hogy a bamlanivimab még mindig hatásos az Egyesült Államokban előforduló esetek 75-85 százaléka ellen.

Az FDA novemberben sürgősségi felhasználási engedélyt adott a monoklonális antitest-terápiára, februárban pedig a bamlanivimab és az etesevimab monoklonális antitestek együttes alkalmazását engedélyezte. Az Eli Lilly által március 10-én közzétett adatok felfedték, hogy ez a monoklonális kombinált terápia 87 százalékkal csökkentette a kórházi kezelések és a COVID-19 miatti halálozás kockázatát azoknál a magas kockázatú betegeknél, akiknél nemrégiben enyhe vagy közepesen súlyos betegséget diagnosztizáltak.

Az első baba oltott anyától kapott védettséggel született. Amint arról a People magazin beszámolt, a floridai orvosok úgy vélik, hogy egy részlegesen beoltott anya át tudta adni a COVID-19 antitesteit a babájának, ami potenciálisan megvédheti a gyermeket a vírustól. Az anya három héttel a szülés előtt kap egy adag Moderna vakcinát. Ez az első ismert eset, amikor egy beoltott anya COVID-19 antitesteket ad át.

Országos Hírek

A vírusok száma egyre növekszik az Atlanti-óceán felső részén, északkeleten és középső részén. A Washington Post szerdai elemzése azt mutatja, hogy az esetek felgyorsulnak az Atlanti-óceán északkeleti részén, az Atlanti-óceán középső részén és a felső középnyugat egyes részein. A cikk felhívta a figyelmet a közelmúltban a kórházi kezelések számának növekedésére és a pozitív teszteredményekre Michigan államban, valamint az esetek számának növekedésére Minnesotában, New Jerseyben és Marylandben. Sok helyen, így New Yorkban és a környező megyékben már nem tapasztalható folyamatos csökkenés az esetek számában. David Rubin, MD, a betegségkövető, a Philadelphiai Gyermekkórház PolicyLab igazgatója azt mondta a Postnak: „Itt újjáéledés folyik. ” Annak ellenére, hogy az oltások országszerte felgyorsulnak, az egészségügyi hatóságok továbbra is felszólítják a lakosságot a biztonsági előírások betartására, beleértve a maszk viselését és a társadalmi távolságtartást.

Állami frissítés

Az államok bezárták az oltási helyeket szerdán a szélsőséges időjárás miatt. A USA Today arról számolt be, hogy az előrejelzések szerint heves tornádójárvány, hurrikán erejű szél és esetleges baseball-méretű jégeső délen arra késztette Mississippit, Louisianát, Arkansast és Alabamát, hogy szerdán bezárják az oltási helyeket. Összességében több mint 40 millió amerikai van heves viharok útján. Csütörtökig több ezren vannak áram nélkül Mississippiben és Alabamában.

A világ körül

Olaszország új zárlatot kezdett, mint a "harmadik hullám" eléri Európát. A CNN szerint Olaszország 20 régiójának fele, köztük Róma, Milánó és Velence, március 15-től, hétfőtől új koronavírus-korlátozásokat vezet be. héten: „Egyértelmű jeleink vannak: Németországban már elkezdődött a harmadik hullám. ”

Jean Castex francia miniszterelnök kedden azt is elmondta, hogy országa “egyfajta harmadik hullámnak tűnik” az Amerika Hangja szerint.

Vakcina és kutatási hírek

Néhány "hosszú fuvarozók" mondjuk a tünetek megszűntek az oltás után. A Washington Post kedden közzétett vizsgálata azt írta le, hogy egyesek, akik hosszú távú utóhatásokkal küszködtek a koronavírussal, hogyan látják ezek a tünetek eltűnését az oltásukat követően. A medRxiv-en vasárnap közzétett brit tudósok kisméretű preprint tanulmánya azt is megállapította, hogy a beoltott „hosszú fuvarozók” nagyobb valószínűséggel látják problémáikat megoldódni vagy nem súlyosbodni, mint azok, akiket nem oltottak be. A kutatók még mindig azt vizsgálják, hogy a vakcináknak miért lehet ilyen hatása.

A legújabb koronavírus-riasztások

2021. február 22., hétfő: 500 000 amerikai haláleset, Biden tiszteli a halottakat

2021. február 23., kedd: Zászlók a fél személyzetnél, FDA útmutató a rövidebb kísérletekhez

2021. február 24., szerda: Koraszülési kapcsolat, a vírus túléli a Fabric-et

2021. február 25., csütörtök: Az esetek továbbra is csökkennek, az emlékeztetőket tesztelték a változatok elleni küzdelemhez

2021. február 26., péntek: J&J Vaccine Advances, a szemüvegek „majom immunitást” biztosíthatnak

2021. március 1., hétfő: J&J 4 millió adag kiosztására, változatai Lásd a rekord napi növekedést

2021. március 2., kedd: Cases Inch Up, az FDA jóváhagyta az új otthoni tesztet

2021. március 3., szerda: Biden ígéretet tesz arra, hogy májusig minden felnőtt számára elegendő oltást kapnak, a tanárok prioritást élveznek az iskolák újranyitása érdekében

2021. március 4., csütörtök: Biden lecsap az államokra, amelyek feloldották az álarcos mandátumot, a vírus újra fellángol Európában

2021. március 5., péntek: A COVID segélycsomag előrelépései, jelentések az elrontott vakcinák növekedéséről

2021. március 8., hétfő: A CDC szerint a teljesen beoltottak beltéren is megfelelnek maszkok nélkül

2021. március 9., kedd: A nőknek rosszabbak az oltás mellékhatásai, a falka immunitása az emléknapig?

2021. március 10., szerda: A House elfogadta a COVID segélytörvényt, Biden 100 millió további oltóadagot biztosít

2021. március 11., csütörtök: Az elnök aláírta a segélytörvényt, ma van hivatalosan is a világjárvány egy éve

2021. március 12., péntek: Biden május 1-jét tűzi ki célul, hogy minden felnőtt jogosult legyen oltásra

2021. március 15., hétfő: Több ország leállítja az AstraZeneca vakcinát, az immunszupprimált immunrendszer fogékony lehet az oltás után

2021. március 16., kedd: A fertőzések rohamosan csökkennek az ápolási otthonokban, a brit változat halálosabb

2021. március 17., szerda: Biden elindul a Tout COVID-19 segélycsomag felé

Tekintse meg a mai koronavírus-frissítést

Iratkozzon fel a koronavírus-frissítésekről szóló hírlevelünkre!

A legfrissebbek a koronavírusban

Biztonságos az ölelés egy részben beoltott világban?

Lehet, hogy több mint egy éve nem ölelte meg a szüleit vagy a nagyszüleit. Biztonságos-e bemenni egy kis szorításra, ha mindenki be van oltva a COVID-19 ellen? . .

Becky Upham 2021. április 28

A világjárvány súlyosbítja az élelmiszer-bizonytalanságban élő amerikaiak mentális egészségügyi problémáit

Az Egyesült Államokban csökkent az élelmiszerhiánnyal küszködő háztartások száma, de a világjárvány alatt visszatért a nagy recesszió szintjére. . .

Írta: Zachary Smith 2021. április 26

Kövesse nyomon a Vaxot: Vásárló vigyázzon: Küzdelem a COVID-19 oltással kapcsolatos csalások ellen

Az Egyesült Államokban ingyenesek az oltások, de ez nem akadályozza meg a rossz színészeket abban, hogy megpróbálják meggyőzni az ellenkezőjéről.

Serena Marshall 2021. április 22

Kövesse nyomon a vaxot: A nők másképp élik meg a COVID-19-et és az oltásokat, mint a férfiak?

A nőket különösen súlyosan sújtja maga a vírus és a vakcinák mellékhatásai.

Serena Marshall 2021. április 22

Kövesse nyomon az oltást: A COVID-19 vakcinával való tétovázás okainak megértése

Miért vonakodnak egyesek feltűrni az ingujjukat, és mi a baj azzal, ha teljes körű tájékoztatást akarnak kapni?

Serena Marshall 2021. április 21

Egy tanulmány kimutatta, hogy bizonyos vitaminok és étrend-kiegészítők csökkentik a COVID-19 kockázatát nőknél

Még ne rohanjon ki a gyógyszertárba készletezésért – a felmérés adatai https://harmoniqhealth.com korántsem meggyőzőek, mondja a kutatócsoport.

Írta: Carmen Chai 2021. április 20

Beoltottál a COVID-19 ellen, de még mindig aggódsz? Nem vagy egyedül

Még a COVID-19 oltás beadása után is rossznak érzi magát? A szakértők szerint ez természetes. Íme, miért – és mit tegyünk ellene.

Írta: Kaitlin Sullivan 2021. április 16

Miért nem aludtak jól az X generációs nők a járvány alatt?

Xer Ada Calhoun tábornok könyvet írt arról, hogy sok hozzá hasonló nő miért szembesül egy egyedülálló középkorú válsággal. Aztán beütött a világjárvány. Íme az ő véleménye a hogyanról. . .

Írta: Abby Ellin 2021. április 9

A COVID-19 a hajhullás oka?

Ha azon kapja magát, hogy szálakat veszít, a COVID-stressz lehet a bűnös.

Írta: Jessica Migala 2021. március 30

Kövesse nyomon a Vaxot: Működik-e a COVID oltásbiztonsági rendszer a mellékhatások nyomon követésére?

Az egészségügyi ügynökségek továbbra is figyelemmel kísérik az oltások biztonságosságát, de mikor lesznek adataik a nyilvánosság rendelkezésére?

Szerző: Serena Marshall 2021. március 29. Az összes megtekintése

A COVID-19, amelyet a SARS-CoV-2 nevű koronavírus-család egyik tagja okoz, a coronavirus disease 2019 rövidítése. Mindennapi egészség

A Johns Hopkins Coronavirus Resource Center folyamatosan számolja a COVID-19-es eseteket és haláleseteket az Egyesült Államokban és világszerte. 17:06-kor. m. 2021. március 26-án az eredmény:

Összes eset világszerte: 125 873 865 (a csütörtöki 125 249 769-hez képest)

Összes haláleset világszerte: 2 761 499 (a csütörtöki 2 753 125-höz képest)

Összes eset az Egyesült Államokban: 30 137 807 (a csütörtöki 30 066 575-höz képest)

Összes haláleset az Egyesült Államokban: 547 812 (a csütörtöki 546 300-hoz képest)

Összesen: 71 322 814 (a csütörtöki 71 021 669-hez képest)

Legjobb történetek

Biden elnök megduplázta gólját, és 200 lövést céloz meg az első 100 napban. A CNBC szerint Joe Biden elnök csütörtöki első sajtótájékoztatóján új célt jelentett be, miszerint 200 millió COVID-oltás beadása hivatali idejének első 100 napja alatt. Első 59 napja alatt elérte eredeti célját, a 100 millió lövést. Az Egyesült Államokban jelenleg átlagosan körülbelül 2,5 millió adagot adnak be naponta.

Április közepéig legalább 31 állam minden felnőtt számára biztosít vakcinát. A The New York Times elemzése azt mutatja, hogy április közepéig legalább 31 államban megnyitják a COVID-19 vakcinát minden felnőtt számára. Az USA Today szerint az ország három legnépesebb állama április 15-ig kiterjeszti a vakcinázásra való jogosultságot minden 16 év feletti felnőttre. Texas hétfőig megszünteti a korhatárt.

Indiana, Georgia, Nyugat-Virginia, Arizona és Észak-Karolina mind bejelentették, hogy minden felnőtt számára lehetővé teszik a koronavírus elleni védőoltás beadását.

Az ABC News szerint Alaszkában és Mississippiben már felajánlottak lövést 16 éven felülieknek, Connecticut, Michigan, Ohio, Iowa, Illinois, Nevada és Utah pedig várhatóan hamarosan követni fogják a példát.

A Rutgers az egyik első olyan főiskola, amely előírja a hallgatók beoltását. Az ABC News pénteken azt közölte, hogy a New Jersey-i Rutgers Egyetem talán az első olyan főiskola az országban, amely előírja, hogy minden bentlakásos és ingázó diák beoltást kapjon a 2021 őszi ülésszakra.

Az NIH vezetője arra figyelmeztetett, hogy az oltással való tétovázás meghosszabbíthatja a járványt. Amint azt a Reuters beszámolta, a National Institutes of Health (NIH) igazgatója, Francis Collins, MD, PhD csütörtökön azt mondta a Fox Newsnak, hogy azok az emberek, akik vonakodnak a COVID-19 oltástól, meghosszabbíthatják a járványt. Ha nem oltanak be elegendő amerikait, azt mondta: „az alapvetően azt okozhatja, hogy ez a járvány sokkal tovább tart, mint amennyire kell. ”

A be nem oltott amerikaiaknak csak a fele mondja azt, hogy biztosan megkapja az oltást. A SurveyMonkey által több mint 33 000 amerikaitól gyűjtött, csütörtökön közzétett adatok azt mutatják, hogy a még be nem oltottaknak mindössze 51 százaléka kapná meg az oltást, ha felajánlják nekik. Összesen 22 százalék nyilatkozott úgy, hogy nem kapja meg az oltást, 27 százalék pedig nem biztos benne.