• Home
 • healthblog
 • Чести кожни инфекции в областите на тялото, склонни към изпотяване

Чести кожни инфекции в областите на тялото, склонни към изпотяване

Чести кожни инфекции в областите на тялото, склонни към изпотяване

„Потта обикновено е без мирис, но когато се смеси с естествените бактерии на кожата, може да причини миризма“, каза д-р Фахури, „Ако потта ви се смеси с пърхот по косата или се образува заедно с апокринна жлеза, която е около подмишниците и слабините ви , комбинацията причинява това, което познаваме като телесна миризма.

За щастие има начини да контролирате количеството пот и миризмата й. Поддържането на хидратация и пиенето на много вода, носенето на широки и дишащи дрехи и намирането на правилния антиперспирант са всички начини за контролиране на количеството изпотяване. Ежедневното къпане, премахването на допълнителното окосмяване по тялото чрез бръснене или редовно поддържане и използването на шампоан против пърхот или избистрящ шампоан – всичко това спомага за намаляване на натрупването на пот и бактериите, причиняващи неприятна миризма по тялото.

„Храните и подправките във вашата диета също могат да влошат миризмата на тялото,” каза д-р Fakhoury, „Ако се опитвате да намалите миризмата на тялото си, опитайте се да избягвате лук, чесън, зеле, броколи, подправки като къри и кимион, и пикантни храни като цяло.

Но какво ще кажете за тези, които предприемат всички тези стъпки и все още се потят прекомерно или се чувстват неудобно от миризмата на тялото си? Може би е време да посетите лекар.

„Има няколко медицински състояния и заболявания, свързани с промените в обичайната телесна миризма на човек,” каза д-р Fakhoury, „Забележима промяна или в изпотяването, или в телесната миризма може да е резултат от заболяване на щитовидната жлеза, чернодробно заболяване, бъбречно заболяване, затлъстяване, диабет, подагра или дори хормонални промени.

Симптомите, които сигнализират, че е време да потърсите професионална помощ, са:

 • Миризма на плодово тяло, която може да показва диабет
 • Изпотяване по време на сън
 • Изпотяване толкова много, че пречи на ежедневните дейности
 • Чести кожни инфекции в областите на тялото, склонни към изпотяване
 • Телесна миризма, подобна на белина
 • Често изпотяване без физическа активност
 • Зачервяване, дразнене или чувствителност на областта

За тези със симптоми на изпотяване от списъка по-горе или с притеснения, свързани с потта, които влияят негативно върху качеството ви на живот, е време да помислят за посещение на лекар за първична помощ.

Доставчиците на първична медицинска помощ в Crystal Run Healthcare могат да помогнат при идентифицирането на причината за прекомерното изпотяване. Освен това те могат да предоставят методи за лечение на основните проблеми и решения за облекчаване на симптомите. Crystal Run предлага интегрирана, координирана грижа за всички пациенти с общи медицински състояния като диабет, високо кръвно налягане, коронарна артериална болест и застойна сърдечна недостатъчност. С повече от 400 доставчици в над 50 медицински и хирургични специалности, доставчиците на първични грижи на Crystal Run ще координират всички последващи грижи, от които пациентите могат да се нуждаят, с висококвалифицирани специалисти. Посетете Crystal Run Healthcare в едно от местоположенията му в окръзите Ориндж, Съливан и Рокланд в югоизточен Ню Йорк.

Wael Fakhoury, MD е лекарски съвет по първична медицинска помощ, сертифициран по семейна медицина в Crystal Run Healthcare. Той получава своята бакалавърска степен по наука в Marist College в Poughkeepsie, Ню Йорк, и медицинската си степен в Universidad Iberoamericana (UNIBE) в Санто Доминго, Доминиканската република. Завършил е ординатурата си по семейна практика в New York Medical College/St. Медицински център на Джоузеф в Йонкърс, Ню Йорк. Клиничните му интереси включват педиатрия, грижи за възрастни, гериатрия и злоупотреба с наркотици и алкохол. Д-р Факхури приема пациенти в Нюбърг, Ню Йорк.

Както за атлетите от първия ден, така и за атлетите от Дивизия I, летните упражнения са важни за кондицията, тренировките и физическото здраве. Джъстин Конуей, доктор по медицина, сертифициран лекар по първична медицинска помощ по спортна медицина на Crystal Run Healthcare споделя три неща, за които да внимавате, когато приемате режим на упражнения това лято.

1. Хидратация

Тялото се нуждае от вода, за да функционира, и повечето хора знаят колко е важно да останат хидратирани, докато тренират. Когато човек се поти много или изразходва много енергия, той трябва да увеличи приема на вода. Но това, което хората може би не знаят е, че количеството вода, от което тялото се нуждае през лятото, е различно от това през зимата или пролетта.

„Хидратацията винаги е от ключово значение, но това е особено важно през горещите летни месеци, когато загубата на вода чрез потта може да е по-голяма“, каза д-р Конуей. „Опитайте се да се хидратирате предварително няколко часа преди тренировка. Отпивайте малки, чести глътки всеки път, когато ожаднеете между упражненията и винаги се уверете, че сте се хидратирали добре след като приключите тренировката.“

Американският съвет за упражнения препоръчва на хората да пият 16 до 24 унции течност за всеки килограм загубено тегло по време на тренировка.

Напитките, пълни с електролити, които обикновено съдържат допълнително натрий, също са добри за хидратация. „На пазара се предлагат много електролитни пакети и препарати, но когато се съмнявате, изберете сок от кисели краставички“, каза д-р Конуей.

Начин да проверите приема на вода и електролити е да проверите цвета на урината след тренировка. Светложълтият цвят показва добра хидратация. Средна или тъмно жълта урина показва дехидратация.

2. Качество на въздуха

Упражнението на открито, когато качеството на въздуха е лошо, може да навреди на кардиореспираторната система – сърцето и белите дробове – особено за хора със съпътстващи здравословни проблеми.

Националната университетска атлетическа асоциация (NCAA) има добро ръководство за нивата на индекса на качеството на въздуха (AQI) и съвети кога да избягвате упражнения на открито:

 • Индекс на качеството на въздуха (AQI) > 100: всички спортисти трябва да се наблюдават внимателно за респираторни затруднения.
 • AQI > 150: дейностите на открито с висока интензивност трябва да бъдат ограничени за всички спортисти, а тези със съпътстващи респираторни заболявания трябва да бъдат ограничени от участие.
 • AQI > 200: не се препоръчват упражнения на открито.

„За съжаление, много общности се сблъскват с реалността на лошото качество на въздуха през последните няколко месеца“, каза д-р Конуей. „Ако възнамерявате да тренирате постоянно на открито, трябва да знаете с какви нива на качество на въздуха се сблъсквате, за да избегнете отрицателни последици за здравето.“

Проверете местния индекс за качество на въздуха на местен метеорологичен сайт или като закупите малък тестер за качество на въздуха за дома. Ако качеството на въздуха е лошо, тренирайте у дома със затворени прозорци и климатик в режим на рециркулация.

3. Топлинна болест

Топлинните заболявания представляват широк спектър от състояния, причинени от прекомерно излагане на висока температура. Докато топлинните заболявания могат да обхващат всичко – от дехидратация до топлинно изтощение и топлинен удар, има няколко признака, за които спортистите трябва да внимават, за да избегнат по-сериозни състояния.

„По-тревожните, но самолечими, признаци и симптоми на заболяване, свързано с топлина, включват главоболие, замаяност, гадене, слабост, мускулни крампи и умора“, каза д-р Конуей. „Ако те започнат да се появяват, спрете незабавно всяка дейност, която правите, и се охладете с ледена баня, ако е възможно w loss website com .“

Ако друг спортист стане объркан или дезориентиран, или ако загуби съзнание, той може да изпитва спешна медицинска помощ, свързана с горещината, и трябва незабавно да се обадите на спешни служби. Докато чакате медицинска помощ, започнете усилия за охлаждане, като намиране на сянка и прилагане на вода и компреси с лед.

Топлинното изтощение и други заболявания са предотвратими. „Адекватното кондициониране и привикване към упражнения в жегата може да помогне за предотвратяване на топлинни заболявания“, каза д-р Конуей. „Когато се съмнявате, успокойте се в екстремната жега и работете с опитен треньор или лекар по спортна медицина, за да ви помогне най-добре да тренирате през летните месеци.“

В Crystal Run Healthcare нашите специалисти по първична медицина по спортна медицина предоставят водеща диагноза и лечение за редица наранявания на ръката, лакътя, бедрото, коляното, рамото, глезена и свързани със спорта. Освен това, нашият екип от специалисти се фокусира върху предоставянето на медицински грижи за състезателни и развлекателни спортисти от всички възрасти, за всички спортове и за всички нива на състезание. Доставчиците са експертно обучени да лекуват мускулно-скелетни наранявания и да се справят с това как атлетиката засяга всеки аспект на човешкото тяло, от сърдечно-съдови и респираторни до дерматологични и имунологични въздействия. Като семейни лекари, нашите първични лекари по спортна медицина се ангажират с цялостната грижа за активните хора.

Джъстин Конуей, доктор по медицина, е сертифициран от борда лекар по първична медицинска помощ в Crystal Run Healthcare. Той получава медицинската си степен от Медицинския факултет на Мичиганския университет в Ан Арбър, Мичиган. Той завърши резиденцията си в Медицинския център Маунт Синай-Бет Израел в Ню Йорк, Ню Йорк. Той завършва стипендията си по първична медицина в спортната медицина в медицинското училище Rutgers-Robert Wood Johnson и болница за специална хирургия. Клиничните интереси на д-р Конуей включват свързани със спорта наранявания и медицински проблеми, мускулно-скелетна ултразвук, лечение на мозъчно сътресение, превенция на наранявания, спортна кардиология и терапия с богата на тромбоцити плазма (PRP). Той е лекар на екипа на Mount Saint Mary College Athletics, Hudson Valley Renegades и Kingston Stockade, както и член на медицинския пул на американския отбор по ски и сноуборд. Д-р Конуей приема пациенти в местата на Монро и Нюбърг на Crystal Run.

Тошиа, помощник на учител в начално училище, майка и баба, водеше натоварен живот с много енергия. Между поддържането на темпото с децата в училищна възраст, ученето за бакалавърската си степен и активното участие в живота на четирите си деца, Тошиа беше винаги в движение. Но изведнъж се почувства изтощена през цялото време. Тошиа очакваше да се чувства малко уморена от време на време, тъй като животът й беше толкова натоварен, но това беше различно – Тошиа знаеше, че нещо не е наред.

След пътуване до Crystal Run Urgent Care и диагноза диабет, тя беше прегледана при ендокринолог. Тошиа насрочи среща с Мая Бисонет, FNP-BC, практикуваща медицинска сестра, специалист по ендокринология в Crystal Run Healthcare в окръг Съливан, Ню Йорк, за да й помогне да се научи как да живее с диабет.

„Може да бъде непосилно за някой с нова диагноза диабет“, каза Бисонет. „Борбата е нормална – това е трудна болест. Те трябва да усвоят много информация и да разберат защо трябва да направят значителни промени в рутините, които са изградили 20, 30 или дори 40 години. Напомняме им, че си заслужават усилията и че грижата за себе си е от съществено значение.“

Bissonette започна Toshia с основна схема на лечение, типична за диабет тип 2. Тъй като диабетът нарушава процеса на разграждане на въглехидратите в глюкоза за енергия, хората със заболяването трябва активно да поддържат нивата на кръвната си захар стабилни. Много хора с диабет научават колко е важно редовно да проверяват нивата на кръвната захар преди и след хранене, за да видят как телата им реагират на определени храни и да гарантират, че нивата на кръвната им захар няма да скочат и да причинят вреда.

Тошиа работи с Bissonette няколко години, докато те решиха, че инсулинът е най-ефективният начин за управление на нейния диабет. Въпреки това Тошиа се бореше да поддържа нивата на глюкозата си наред с изключително активния си живот. Чувстваше се неудобно да напуска класа си, за да посещава медицинската сестра няколко пъти на ден, за да провери нивата на кръвната си захар. Имаше нужда от нещо, което да работи с натоварения й живот, а не срещу него.

„Промяната на играта беше технологията, която направи живота на Тошиа по-лесен“, каза Бисонет. „Проверяването на нивата на кръвната захар с убождане с пръсти може да изглежда просто, но не е лесно за някой като Тошиа, който работи в училище с енергични деца. Непрекъснатият мониторинг на глюкозата й помогна да разбере как храната и активността й влияят в реално време.

Непрекъснатият мониторинг на глюкозата е медицински имплант, който проследява нивата на глюкозата на човек и предоставя резултатите от теста в реално време чрез приложение за смартфон или други свързани устройства. За Тошиа това означава, че вече няма нужда да излиза от класната си стая, за да провери нивата на кръвната си захар.

„Научих се да слушам тялото си и да проверявам монитора си, за да разбера защо се чувствам по определен начин“, каза Тошиа. „Преди ходех на работа, без да закуся, тогава се чувствах уморен, без да знам защо. Сега похапвам през целия ден, за да поддържам енергията си.“

Тошиа нямаше нужда да се учи как да контролира диабета си или новия си непрекъснат монитор за глюкоза (CGM) сама. Бисонет и Даниел Кранц, RN, CDCES, сертифициран специалист по грижа за диабета и образование в Crystal Run Healthcare , създадоха CGM системата на Toshia.