• Home
 • healthblog
 • A második lépés az Original Medicare előnyeinek vizsgálata

A második lépés az Original Medicare előnyeinek vizsgálata

A második lépés az Original Medicare előnyeinek vizsgálata

Bármit teszünk (és különösen ismételten), megváltoztatja az agyat. Ez az agy jól ismert neuroplaszticitása. A strukturális és funkcionális vizsgálatok tehát önmagukban nem elegendőek ahhoz, hogy megértsük a meditáció testünkre gyakorolt ​​hatását, azokat össze kell kapcsolni állapotunkban, viselkedésünkben, közérzetünkben a beavatkozás által okozott megfigyelhető változásokkal.

Ezért ebben a cikkben a stresszről, a fájdalomról és a szomorúságról szóló példákon keresztül megvizsgáljuk, hogy a meditációval összefüggő agyi változások hogyan hatnak viselkedésünkre.

A meditáció alakítja a stresszre adott válaszunkat

Egy tanulmány kimutatta, hogy még egy rövid meditációs gyakorlat is segít jobban szabályozni a negatív ingerekre vagy stresszorokra adott érzelmi válaszokat, amelyek két agyterületen – a prefrontális kéregben és az amygdalában – megváltozott agyi aktivitás következtében alakulnak ki.

Az amygdala, egyéb funkciók mellett, kiemelkedő szerepet játszik az olyan érzelmi válaszok koordinálásában, mint a félelem, a szorongás, az agresszió és a stressz. Az amygdala nagyobb aktivitása magasabb szintű stresszhez és érzelmi reaktivitáshoz kapcsolódik. Eközben a prefrontális kéreg a kognitív vezérlőközpontunk, ezért felelős az impulzusgátlásért, a prospektív memóriáért, a tervezésért és a döntéshozatalért. A prefrontális kéreg anatómiai kapcsolatban áll számos agyrésszel, beleértve az amygdalát is, és képes „felügyelni” őket – növelni vagy csökkenteni aktivitásukat.

A vizsgálat során 46 embernek semleges, pozitív vagy negatív képet mutattak (stressz trigger), miközben egy funkcionális mágneses rezonancia képalkotó (fMRI) szkennerben tartózkodtak, amely az agyi aktivitást méri a különböző agyi régiókban, ebben az esetben az amygdalában és a prefrontális kéregben. Néhány másodperccel a képek megjelenése előtt egy szimbólum jelezte, hogy mire számíthatunk – negatív, pozitív vagy semleges kép. Az emberek felét arra utasították, hogy éberségi meditációs gyakorlatokat alkalmazzanak, miközben várják, hogy a kép megjelenjen a szimbólum után, a fennmaradó kontrollcsoport pedig azt, hogy egyszerűen várja meg a képet és tapasztalja meg.

Ha negatív képeket nézünk, a mindfulness meditációs csoport amygdalája szignifikánsan kevésbé aktiválódott, mint a kontrollcsoporté. Ez arra utal, hogy a meditáció alacsonyabb érzelmi reaktivitással és potenciálisan alacsonyabb stresszélményekkel jár a negatív ingerek alatt és után. Érdekes módon a várakozási szakaszban, a szimbólum láttán, de magát a képet meg sem látva, a mindfulness meditációs csoport szignifikánsan nagyobb aktivitást mutatott a prefrontális kéregben, mint a kontrollcsoport.

Ez azt jelentheti, hogy miközben egy negatív ingerre vár (valami rossz vagy kellemetlen dologra számít), a mindfulness meditáció bevonja a prefrontális kéreget, amely viszont "felügyeli" az amygdalát és gátolja annak aktivitását, ezáltal csökkenti az érzelmi reaktivitást. Hasonló eredményeket figyeltek meg egy másik tanulmányban is, amelyben az éber meditációt az amygdala aktivitásának alacsonyabb szintjével hozták összefüggésbe pozitív képek megtekintésekor is. Ez negatív vagy nem kívánt eredménynek tűnhet, de nagy valószínűséggel a meditáció egyik alapelvéhez kapcsolódik – nem reagálni és azonosulni érzelmeinkkel, hanem semlegesen figyelni őket.

A meditáció lágyítja a fájdalomérzékelésünket

A meditáció fájdalomcsillapító vagy fájdalomcsillapító hatást is biztosíthat. Egy 2015-ös tanulmány kimutatta, hogy az éber meditáció csökkentheti a fájdalom megtapasztalt intenzitását és kellemetlenségét, különösen a fájdalomélmény aktív mentális kontrolljával vagy egyszerűen fogalmazva – a gondolat erejével kapcsolatos agyi régiók aktiválásával.

Ebben a vizsgálatban a résztvevők agyát fMRI-szkennerrel pásztázták le, miközben a kezüket fájdalmas hőinger érte (a hő elég alacsony volt ahhoz, hogy ne okozzon égési sérüléseket, de elég magas ahhoz, hogy kellemetlenséget/fájdalmat okozzon). A résztvevők szabadon eltávolíthatták a kezüket az ingertől bármely adott időpontban. Az összes alanyt 4 csoportra osztották: 1) placebo (hamis fájdalomcsillapítók), 2) "álmeditáció" (a résztvevőknek azt mondták, hogy üljenek le egy tanárral, és csukják be a szemüket, miközben mély lélegzetet vettek), 3) egy relaxációs tevékenység (hallgatás hangoskönyv) és 4) megfelelő mindfulness meditációs gyakorlat.

Az eredmények azt mutatták, hogy bár minden beavatkozás csökkentette a fájdalomérzékelést a kontrollhoz (semmit csinálás) és a placebóhoz képest, a mindfulness meditációnak volt a legnagyobb fájdalomcsillapító hatása. Ezenkívül a mindfulness meditáció az agy teljesen más részeit aktiválja, mint a placebo, ami azt jelzi, hogy az éber meditáció hatásmechanizmusa nem azonos a placebóéval.

A meditáció megváltoztatja a szomorúságra adott válaszunkat

A Torontói Egyetem kutatóinak tanulmánya azt vizsgálta, hogy az éber meditáció hogyan befolyásolja a szomorúságra adott válaszainkat. A vizsgálatban résztvevők semleges vagy szomorúságot kiváltó filmklipeket néztek, miközben agyi aktivitásukat fMRI-szkennerben mérték. Két csoport volt: mindfulness meditáció és kontroll.

A szomorúság aktiválta azokat az agyterületeket, amelyek jellemzőek voltak a kognitív kidolgozottságra, a fokozott önfókuszra és a kérődző problémamegoldásra, amelyek jellemzőek az újraértékelési folyamatokra. A kutatók azonban azt találták, hogy a meditációs csoport kevésbé idegi reaktivitást mutatott a szomorúság provokálására, mint a kontrollcsoport. Ezenkívül a mindfulness meditációs csoport nagyobb aktivitást mutatott azokban az agyi régiókban, amelyek fokozott interoceptív tudatossággal és empátiával jártak, és csökkent aktivitást mutattak a kérődzéssel (túlgondolkodással), önéletrajzi emlékezéssel, önreferencia-feldolgozással és nyelvi területeken.

A szerzők szerint „A résztvevők szomorúságra adott szabályozási reakcióinak egyensúlyba hozásával a kevésbé valens és több szenzoros zsigeri információ összehangolt monitorozásával az éberség az affektív reaktivitás és a rendellenességek sebezhetőségének csökkentésének egyik idegpályája lehet. Egyszerűen fogalmazva – a meditációs szakembereket nem ragadja el annyira a szomorúságuk, mint a nem meditálókat, ezért ellenállóbbak lehetnek a szomorúsággal összefüggő mentális zavarokkal szemben.

A meditáció egyik központi sarokköve, hogy anélkül figyelhetjük meg az érzelmeket, hogy túlságosan belegabalyodnánk. A kutatások azt mutatják, hogy a meditációval összefüggő agyi változások úgy hatnak ránk, hogy ellenállóbbak vagyunk a stresszel, nem hat annyira ránk a fájdalom, és nem ragad el minket a szomorúságunk. A meditációról szóló cikksorozat következő cikke feltárja, hogyan hat a meditáció testünkre – stresszhormonainkra, immunrendszerünkre, glükózszabályozásunkra stb.

A cukorbetegség kezelése gyakran gyógyszereket, szolgáltatói látogatásokat, szakorvosi látogatásokat, oktatást, felszerelést és felszerelést igényel – amelyek árcédulával járnak. Ha a cukorbetegek nem férnek hozzá ezekhez a szolgáltatásokhoz, szövődményeket szenvednek.

A legfontosabb elvitelek:

 • A cukorbetegség kontrolljának őszinte és alapos értékelése lehet a legjobb előrejelzője annak, hogy milyen intenzitású szolgáltatásokra lesz szüksége, és hogy a biztosításnak mit kell fedeznie.
 • A Medicare nem egy olyan terv, amely mindenre alkalmas a cukorbetegek számára. Több változó is jelzi, hogy melyik terv ad több pénzt a pénzért.
 • Soha ne hozzon Medicare döntéseket Medicare ügynök nélkül. Sokat kell mérlegelni, és sok minden forog kockán.

Az American Diabetes Foundation (ADF) szerint a Medicare-ben minden ötödik ember cukorbeteg. Nehéz megérteni a Medicare-t, és kibogozni, melyik terv a legjobb. A Medicare nem egy egységes terv, amely mindenkinek megfelel. Fel kell mérnie a helyzetét, és el kell döntenie, melyik tervnek van értelme ezen a lencsén keresztül.

A cukorbetegség legjobb Medicare-tervének kiválasztása: lépésről lépésre

1. lépés:

Az első lépés a cukorbetegség kontrolljának és a közelmúltbeli eseményeknek vagy kapcsolódó helyzeteknek a számbavétele.

Fontolja meg ezeket a kérdéseket:

 • Az utolsó Hgba1c volt a gólnál, amikor legutóbb ellenőrizte?
 • Egészséges súlyú vagyok? Rendszeresen sportolok és diabetikus diétát követek?
 • Magas a vérnyomásom és/vagy magas a koleszterinszintem? Szívbetegségem van?
 • Milyen szintű elkötelezettségem a vércukorszint szabályozásával kapcsolatban? Minden nap erőfeszítést teszek, vagy nyugodt vagyok tőle?
 • Beszélt-e az orvosom arról, hogy a közelmúltban kipróbál egy újabb cukorbetegség elleni gyógyszert, mert a jelenlegi gyógyszerem már nem működik?
 • Említette az orvosom nemrég, hogy inzulint kell hozzáadnom a kezelésemhez?
 • Szenvedtem-e cukorbeteg szövődményt?
 • Kórházba kerültem kontrollálatlan cukorbetegség miatt?
 • Elvégeztem rutin fogászati ​​és szemészeti vizsgálatokat, és kértem vérvételt?
 • Megvizsgálja az orvosom a lábamat a vizsgálatok során?
 • Perifériás neuropátiám van?
 • Csatlakozom a jelenlegi szolgáltatómhoz?
 • Számomra prioritás, hogy válasszam ki, melyik szolgáltatót fogom látni?
 • Vidéken élek vagy városi/városi területen?

Ezekre a kérdésekre adott válaszai képet adnak arról, hogy milyen intenzitású szolgáltatásra lesz szüksége a következő évben. Írja le a válaszait, és tartsa kéznél a következő lépések során.

2. lépés:

A második lépés az Original Medicare előnyeinek vizsgálata.

Az eredeti Medicare A (kórházi ellátás) és B (orvosi) részből áll:

A rész – a cukorbetegség fekvőbeteg-kezelését biztosítja.

B rész – cukorbetegség önkezelési tréninget, glükóz tesztcsíkokat, lándzsákat, glükométert, évente kétszeri lábvizsgálatot diabéteszes perifériás neuropátiában szenvedők számára, inzulinpumpákat és ezekben az eszközökben használt inzulint, táplálkozási tanácsadást, terápiás cipőket és betéteket. , otthoni egészségügyi ellátás, tartós orvosi felszerelések (kerekesszék, sétáló, ágy), valamint számos megelőző szolgáltatás és éves wellness vizsgálat.

A legtöbb amerikai semmit sem fizet az A részért. A B rész költsége az elmúlt két év bevételén alapul.

Az A és B résszel kapcsolatos előnyökben sok hiányosság van. Például nem tartoznak ide a látás, a fogászati, a hallás, a gyógyszerek, a rutin lábápolás és a műfogsor. A Medicare-kiegészítés és az Advantage Plan az a két lehetőség, amelyet a hiányosságok pótlására terveztek.

3. lépés:

A harmadik lépés a Medicare D rész megismerése.

A D rész a Medicare-kiegészítési tervhez kapcsolódik. A Medicare által jóváhagyott magánbiztosítók vényköteles biztosítást kínálnak.

A D rész a cukorbetegség elleni gyógyszereket és a diabetikus kellékeket, például fecskendőket, tűket, gézt, inhalációs inzulin eszközöket és inzulint tárgyalja.

Contents