• Home
  • Blog
  • Така че трябва да избягвате масло, яйца, сирене и т.н.

Така че трябва да избягвате масло, яйца, сирене и т.н.

Така че трябва да избягвате масло, яйца, сирене и т.н.

Стана ясно, че микробиомът има критична роля на участника в регулирането на производството и усвояването на серотонин. Така че старият израз, „Имам чувство на червата“, беше разкрито, че е вярно на множество нива, които биха се считали за научна фантастика само преди няколко години.

яде туршии или кимчи и пиене на комбуча Предлагате същите предимства като приемането на орален пробиотик?

Ние сме точно в началото на наистина разбирането на ползите от пробиотиците. Така че трябва да се свърши работа по оптималните средства за снабдяване на това значително хранително вещество. Ферментиралите храни са свързани с пробиотични микроби и са статистически свързани с вида на пробиотичния ефект, който ни интересува. Интересното е, че съвременните туршии всъщност не са ферментирали в традиционния смисъл, тъй като преминават Вашето име на домейн през процес на стерилизация, който убива микробите. Така че туршистите не предлагат значителен пробиотичен принос. Устните пробиотици са много нови и има малко актуална стандартизация. Рано е да се знае дали заместват естествените храни. Аз обаче съм голям вярващ в експериментирането. Мисля, че всеки човек трябва да опита някои от тези пробиотични продукти и да види дали чувството им за благополучие е подобрено. Можете да бъдете учен за себе си.

Кои са любимите ви храни?

Определено летните плодове, особено узрели пъпеш, череши, праскови и сливи. Особено харесвам патладжан в италиански или азиатски рецепти. За последното, определено пикантно. И аз съм фен на всяко ястие с паста, правено някога.

Благодаря на д -р Милър, че споделихте неговия опит с нас! Можете да прочетете повече за здравето на червата и ферментиралите храни, като проверявате връзките по-долу.

Science Saturday: Microbiota на червата, изложени на риск от диета с ниско съдържание на фибри, лъжичката на ферментиралите храни и здравето от експериментална микробиота на червата, С Джъстин Соннебург, доктор

Написано от Ребека Берг, диетичен стажант, с Шарън Палмър, RDN

Експертни интервюта | Изглед на блога Коментари.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Необходимите полета са маркирани *

Запазете моето име, имейл и уебсайт в този браузър за следващия път, когато коментар

ям дъга от плодове и зеленчуци Кулинарни отражения: Сезон на консерви

след навигация

Яжте дъга от плодове и зеленчукови размисли: Сезонът на консервирането

Наистина съм развълнуван, че д -р Уилям Б. Милър -младши в моя блог! Тази седмица ние прехвърляме фокуса си към човешкото тяло и неговата забележителна връзка с микробите. Микробиомът, пробиотиците, здравето на червата и оста на червата-мозъка са нови думи и концепции, които придобиват популярност в статиите, свързани с храната и храненето. Какво всъщност означават те и как влияят на здравето ни? Д -р Бил Милър е тук с нас, за да хвърли малко светлина върху тази млада наука.

д -р. Бил Милър е лекар по академична и частна практика повече от 30 години. Както той обяснява в този блог, работата с пациенти го накара да вземе предвид значението на микробите и тяхното въздействие върху здравето ни (както и приносът им към болестта). Комбинирането на уникални наблюдения относно моделите на заболяване от медицината с настоящи научни открития в много други области насърчи неговия роман и провокативна представа за нашето ко-еволюционно пътуване с микробния микрокосмос във всеки от нас. Ако искате да прочетете повече по тази тема, д -р Милър е написал книга, озаглавена Microcosm, която осветява как имунологичните фактори доминират в еволюцията и изчезването.

dr. Милър е възпитаник на Северозападния университет по биология, Северозападно медицинско училище и е член на Медицинското общество, Алфа Омега Алфа. Освен медицинската си работа, той рисува в масла от тийнейджърските си години. Сега той рисува фигуративни произведения и портрети в студиото си във Феникс, Аризона, а неговата фигурална работа е представена в галерията на Хилиард в Канзас Сити.

д -р. Понастоящем Милър служи като научен съветник на Omnibiome Therapeutics, пионерска компания при откриването и разработването на решения на проблемите в човешката плодовитост и здраве чрез управление на човешкия микробиом.

Какъв е фокусът на вашите изследвания в момента?

В момента публикувам рецензирани статии за няколко аспекта на микробиома, например, развиващият се плод и новородено. Аз също допринасям по серия от статии за въздействието на клетъчната осведоменост и микробиома върху еволюционното развитие.

Кога започнахте да усъвършенствате микробиома и неговото значение?

i Имаше късмета да бъде лекар в активна практика в продължение на много десетилетия. Като лекар е от съществено значение да се направят прогнози за вида на инфекциозното заболяване, което пациентът може да има въз основа на първоначалните физически симптоми. Например, ако пациентът се представи с пневмония, може да се направи прогнозиране по отношение на най -добрия антибиотик, който ще се използва, дори преди резултатите от лабораторните тестове. Изглежда като толкова обикновено нещо. Но станах много заинтересован защо можем надеждно да предвидим, че това ще бъде един тип микроб, а не друг. Отговорът всъщност е доста ясен. Микробите имат собствен живот и отчетливи личности, поне от нещо като вид. Важното е, че микробите и всички други клетки са стратези и решаващи проблеми. Те не мислят такъв, какъвто сте вие и аз, но те се самосъзнават и целенасочени. След като започнах да разбирам този специфичен принцип, за който повечето лекари не мислят и почти никой еволюционни биолози не обмисля, аз бях изключен в много необичайна посока.

Можете ли да опишете концепцията за холога?

Концепцията на Hologenome се занимава с важния въпрос за това как трябва да се считаме за живи образувания. Когато се гледаме във всяко огледало, правим очевидното предположение, че сме едно същество. Въпреки това, колкото и убедително да изглежда това, това не е така природата всъщност ни оценява. Природата счита ни за клетъчни същества: огромни, съвместни предприятия, съставени от нашите вродени клетки и огромно количество съвместен микробен живот. Ние дори не усещаме тази микробна фракция, но тя значително надвишава собствените си клетки. Настоящата оценка е около 10 до 1. Най -добрият начин да визуализира телата ни е като локализирани екологии. Жителите на тези екологии са нашите собствени клетки и нашите микроби. Тази микробна фракция сега се нарича нашата микробиома и ние сме зависими от тази микробиома за нашето оцеляване. Ние съществуваме заедно толкова безпроблемно, че имаме илюзията да бъдем самотно същество. „Hologenome“ е терминът, използван за обхващане на съвкупността от генетичния принос, който ни прави такъв, какъв Хранителните навици в резултат на вашето разбиране за човешката микробиома?

Има въздействие и това е било в две различни посоки. Първият може да изглежда странно. Тъй като научаваме повече за това как микробиомът се свързва към нашето здраве, ние осъзнаваме, че голяма част от това, което ни научиха от добронамерените защитници на здравето в миналото, е било само леко вярно, или изобщо не е вярно. Най -добрият пример е сърдечната болест. Като лекар ме научиха, че това е състояние, изостряно от холестерола в диетата. Така че трябва да избягвате масло, яйца, сирене и т.н. Все още не знаем какво наистина причинява сърдечни заболявания, но най-вероятно е сложно микробно взаимодействие със собствените ни клетки и вродения ни генетичен състав. Все още имаме дълъг път, за да разберем действително, но всички стари идеи вече се хвърлят настрана. Следвах много внимателни насоки за сърдечни заболявания, но сега току -що се отпуснах и се наслаждавам на добра храна без вина.

Второ, има добри доказателства, че използването на пробиотици като част от диетата е полезна диетична диета добавка. Така че това е нещо, от което също се възползвам.

Как се влияе на микробиома на червата ни? Точният отговор на този въпрос. Няма съмнение в значението му, но микробиомът на червата е силно променлив от човек на човек. Това, което представлява оптимално за един човек, може да бъде много далеч от идеално за друг.

Ние знаем със сигурност, че можем да изместим балансите, но с изключение на конкретни редки условия, все още не сме научили как точно да Посочете какъв трябва да бъде този подходящ баланс. Това младо поле обаче е толкова обещаващо, че изглежда сигурно, че в крайна сметка ще има драматично въздействие върху здравословния живот и личното благосъстояние.

Каква е вашата лична философия за хранене?

Моята лична философия за хранене е доста пряка. Умереност във всичко. Има малко храни, които са напълно лоши и малко храни, които някога трябва да бъдат особено доминиращ аспект на нашата диета. Така че следя умереността в общия прием и изследвам голямо разнообразие от видове храни, които да се наслаждавам за собственото си лично хранене.

Какво е ползата от добавянето на ферментирали храни към нашите диети?

Развиващата се популярност на ферментиралите храни се простира извън екзотичния им вкус и способността им да оживяват иначе уморените кухни. Съществуват възникващи данни, че включването на ферментирали храни в нечия диета има поразителни ефекти върху баланса на микробиома на червата, особено по отношение на стомашно -чревните възпалителни разстройства. Има и някои доказателства, че свързва редовното поглъщане на ферментирали храни или други пробиотици с клинично подобрение на нарушенията на настроението.

Каква е оста на червата?

Има обширна сума на изследванията, които се провеждат по оста на червата-мозъка. Досега изследванията разкриват, че червата имат изумително количество свързана нервна тъкан. Всъщност количеството нервна тъкан в червата е по -голямо от количеството на нервната тъкан в целия гръбначен мозък. Част от причината е, че микробиомът на червата е съществен компонент на нашия здрав метаболизъм и това включва невротрансмитери и други невроактивни химикали. Например, по -голямата част от серотонина, мощен модулатор на настроението, също е дълбоко ангажиран с подвижността на червата. Стана ясно, че микробиомът има критична роля на участника в регулирането на производството и усвояването на серотонин. Така че старият израз, „Имам чувство на червата“, беше разкрито, че е вярно на множество нива, които биха се считали за научна фантастика само преди няколко години.

яде туршии или кимчи и пиене на комбуча Предлагате същите предимства като приемането на орален пробиотик?

Ние сме точно в началото на наистина разбирането на ползите от пробиотиците. Така че трябва да се свърши работа по оптималните средства за снабдяване на това значително хранително вещество. Ферментиралите храни са свързани с пробиотични микроби и са статистически свързани с вида на пробиотичния ефект, който ни интересува. Интересното е, че съвременните туршии всъщност не са ферментирали в традиционния смисъл, тъй като преминават през процес на стерилизация, който убива микробите. Така че туршистите не предлагат значителен пробиотичен принос. Устните пробиотици са много нови и има малко актуална стандартизация. Рано е да се знае дали заместват естествените храни. Аз обаче съм голям вярващ в експериментирането. Мисля, че всеки човек трябва да опита някои от тези пробиотични продукти и да види дали чувството им за благополучие е подобрено. Можете да бъдете учен за себе си.

Кои са любимите ви храни?

Определено летните плодове, особено узрели пъпеш, череши, праскови и сливи. Особено харесвам патладжан в италиански или азиатски рецепти. За последното, определено пикантно. И аз съм фен на всяко ястие с паста, правено някога.

Благодаря на д -р Милър, че споделихте неговия опит с нас! Можете да прочетете повече за здравето на червата и ферментиралите храни, като проверявате връзките по-долу.

Science Saturday: Microbiota на червата, изложени на риск от диета с ниско съдържание на фибри, лъжичката на ферментиралите храни и здравето от експериментална микробиота на червата, С Джъстин Соннебург, доктор

Написано от Ребека Берг, диетичен стажант, с Шарън Палмър, RDN

Експертни интервюта | Изглед на блога Коментари.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Необходимите полета са маркирани *

Запазете моето име, имейл и уебсайт в този браузър за следващия път, когато коментар

ям дъга от плодове и зеленчуци

Шарън Палмър < /p>

Публикувано на 18 септември 2016 г.

Актуализирано на 13 октомври 2020 г.

Винаги казвам на хората да ядат дъгата – това означава всеки цвят плодове и зеленчуци – дори черно и бяло по този въпрос. Когато ядете разнообразен асортимент от продукти, това означава, че получавате пълно предимство на всички онези фитохимикали в растенията, които рисуват плътта си тези живи цветове, независимо дали е антоцианин в боровинки, ликопен в домати или лутеин в царевицата. Вместо да се придържате към няколко различни зеленчука в супермаркета, излезте там и опаковайте диетата си с огромен масив от тях, за да се откажете от хронично заболяване.

Моите приятели в GardenBuildingsDirect.co.uk състави това Прекрасна визуална, която може да ви помогне да направите най -цветния, здравословен избор в диетата си всеки ден. И така, продължете напред, боядисвайте чинията си всеки ден с всички цветове на дъгата!

блог | Хранене, здраве, уелнес изглед Коментари. Имейл адресът няма да бъде публикуван. Необходимите полета са маркирани *

Запазете моето име, имейл и уебсайт в този браузър за следващия път, когато коментар

Моят прекрасен шам -фъстък чат за растения: д -р Уилям Б. Милър -младши

Пост навигация

Моят прекрасен чат за туристически туристически шам -фъстък: д -р Уилям Б. Милър -младши

Винаги казвам на хората да ядат дъгата – това означава, че всеки цвят на плодове и зеленчуци – дори черно -бял по този въпрос. Когато ядете разнообразен асортимент от продукти, това означава, че получавате пълно предимство на всички онези фитохимикали в растенията, които рисуват плътта си тези живи цветове, независимо дали е антоцианин в боровинки, ликопен в домати или лутеин в царевицата. Вместо да се придържате към няколко различни зеленчука в супермаркета, излезте там и опаковайте диетата си с огромен масив от тях, за да се откажете от хронично заболяване.

Моите приятели в GardenBuildingsDirect.co.uk състави това Прекрасна визуална, която може да ви помогне да направите най -цветния, здравословен избор в диетата си всеки ден. И така, продължете напред, боядисвайте чинията си всеки ден с всички цветове на дъгата!

блог | Хранене, здраве, уелнес изглед Коментари. Имейл адресът няма да бъде публикуван. Необходимите полета са маркирани *

Запазете моето име, имейл и уебсайт в този браузър за следващия път, когато коментар

Растителен чат: Kayli Dice, MS, RDN

Sharon Palmer

Публикувано на 6 януари 2016 г.

Актуализирано на 13 октомври 2020 г.

· Рецепта

Толкова се радвам, че имам кайли Dice, диетик на растителна основа, базирана на растения и писател на свободна практика, в моя блог днес! Kayli е диетологът на растителната софтуерна компания за хранене по-лека култура и се консултира за проекта Plantrician, организация с нестопанска цел, която работи за овластяване и оборудване на здравните специалисти, за да трансформира здравето на пациентите си с пълноценно хранене, растително на растителна основа.

Contents